• home.jpg title=
T: 0224 54 2247

De 5 natuurgerichte principes

Alles staat in verbinding

Kees Beers werkt met 5 natuurgerichte principes. Dit zijn energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen.

Energie basis van leven en lichaam

Energie is de basis van het leven. Er is altijd een juiste balans nodig. Wanneer een energiestroom in het lichaam stagneert of is geblokkeerd, zal dat op korte of langere termijn tot ziekte leiden. Dit geldt ook als het lichaam een tekort van een bepaalde energie binnenkrijgt.

Energie analyseren

In het gesprek voor en tijdens de anamnese en de behandeling probeert Kees Beers een beeld te verkrijgen van de pijn en ongemakken, patronen, energiestromen en blokkades. De effectiviteit van een behandeling is vele malen groter wanneer er duidelijkheid is omtrent energiestromen.

Omgaan met energie

Massage kan een bevestiging geven van vermoedens die tijdens de anamnese zijn ontstaan. Shiatsu, Reiki, Moxa, MPS en meridiaan tapen kunnen de verstoring in de energiehuishouding verbeteren en blokkades opheffen. U kunt ook leren de energiestromen te optimaliseren door visualisaties, goed aarden en ademhalingsoefeningen. Voeding en leefstijl dient u hierbij te betrekken.

Prikkeloverdracht is communicatie

Ons zenuwstelsel verzorgt prikkeloverdracht, een soort communicatienetwerk in en van ons lichaam. Als de prikkeloverdrachten niet goed functioneren, kunnen lichaam en geest niet goed meer met elkaar communiceren. Gevolgen komen tot uiting in fysieke-/lichamelijke-/chemische- / emotionele- en mentale klachten.

Opsporen blokkades en verstoringen

Kees Beers kan de prikkeloverdracht op gang brengen door bewustzijnsverhelderende vragen en het (laten) voelen van verstoringen. Als u de signalen van uw gevoelens en klachten begrijpt, kunt u ook een bijdrage leveren aan het herstelproces.

Opheffen blokkades en verstoringen

Verschillende vormen van massage zijn handig bij het opsporen van lichamelijke verstoringen en de blokkades in prikkeloverdracht. Massage zorgt ook voor ontspanning en rust. Zo wordt disbalans in het sympatisch en parasympatischsysteem opgeheven en worden afvalstoffen losgelaten en afgevoerd.

Drainage reinigt lichaam

Je lichaam draineert of reinigt zichzelf om zo niet-natuurlijke (lichaamsvreemde) stoffen de baas te blijven. Als dit verstoort heeft kan het lichaam voedingsstoffen niet meer optimaal opnemen.

Afvoer en loslaten afvalstoffen

Massage stimuleert de afvoer van lichamelijke afvalstoffen en zorgt voor het ervaren en uiting geven aan gevoelens en emotie. Massage heeft zowel lichamelijk als geestelijk een opruimend en ontgiftend effect. Via het Medical Taping Concept kan Kees Beers de afvoer van lymfe en vocht extra te stimuleren. Zo heeft buikmassage een positieve invloed op de darmen en het loslaten. De afvoer kan ook gestimuleerd worden door het behandelen van meridianen en speciale meridiaanpunten bij de Shiatsu, MPS en Jin Shin Do.

Voeding voor lichaam en geest

Een uitgebalanceerde voeding is essentieel voor het goed functioneren van uw lichaam en geest. Ongezonde voeding zal op termijn resulteren in ziekte. Testen kunnen uitwijzen of er een gebrek is aan bepaalde vitamines en/of mineralen. Bij voedselintolerantie of voedselallergie kan het lichaam meteen al een reactie geven of ziekteverschijnselen vertonen. U voedt ook uw geest met zaken, belemmerende overtuigingen, strategie├źn, verwachtingen, oordelen, etc. Gesprekstherapie├źn, MPS en Jin Shin Do kunnen bijdragen tot het weer gezond maken van de geest.

Psyche

Het onderbewustzijn is een moeilijk gebied. Maar al onze ervaringen en uitwisselingen met de omgeving zijn opgeslagen in het geheugen. U probeert uzelf te beschermen tegen negatieve invloeden, maar dit gedragspatroon kan zorgen voor het verlies van energie. Dit komt doordat fysieke, geestelijke, spirituele en energetische aspecten met elkaar verbonden zijn. Bewustwording en inzicht van de diepere achtergronden en het goed luisteren naar het lichaam, kan verspilling van uw energie beperken.

Overwinnen onderbewuste angsten

Kees Beers kan u helpen het juiste pad aan te geven waarna u met een bewuste aanpassing uw (onderbewuste) angsten kunt overwinnen. Dit gebeurt nadat u voldoet aan de voorgenoemde 4 prioriteiten.

Nieuws

31 december 2022

Afsluiten van 2022. Een jaar met verschillende gezichten. 2023 staat voor de deur. Wij wensen u een gezond en soepel Nieuwjaar !

16 mei 2021

Versoepelingen van de Corona-maatregelen, goed nieuws! Hoe soepel bent u zelf eigenlijk? Is het weer eens tijd voor een behandeling?

05 februari 2021

Goed nieuws! De BATC-therapeuten hebben toestemming om te mogen blijven behandelen.