• home.jpg title=
T: 0224 54 2247

Kinesiotaping

Tape volgens het Medical Taping Concept

Het Medical Taping Concept is overgekomen uit Japan en Korea. Kinesiotape-methodes met elastische tape gaan uit van de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen. De elastische tape ondersteunt uw spieren en gewrichten en vermindert pijn zonder dat u niet belemmerd wordt in uw beweging.

Elastische tape rekt als de huid
Kees Beers werkt al sinds 2004 met CureTape ®, een elastische tape die net als de huid 140% rekbaar is. De tape heeft een soort liftende werking. De opperhuid wordt opgetild waardoor er meer ruimte is voor bloed- en lymfevaatjes. Herstelprocessen worden zo bevorderd. Als u een zwelling heeft, geeft de tape een drukvermindering. Daardoor herstellen bloedcirculatie en lymfeafvoer en ervaart u minder pijn. Daarnaast ondersteunt de tape uw spieren, zonder u daarbij te beperken in uw bewegingen. De tape helpt en bevordert hetgeen wat het lichaam onder optimale omstandigheden zelf zou doen.

Door de open structuur en zeer speciale lijmlaag, is de kans op een allergische reactie minimaal.

De tape is watervast, u kan er mee douchen.

Vele tapetechnieken
Inmiddels zijn er vele tapetechnieken. Kees Beers doet ook Lymf Taping, Meridiaan Taping, Cross Taping en Dynamic Taping. Alles volgens het Medical Taping Concept.

Terug naar overzicht behandelmethoden

Nieuws

31 december 2022

Afsluiten van 2022. Een jaar met verschillende gezichten. 2023 staat voor de deur. Wij wensen u een gezond en soepel Nieuwjaar !

16 mei 2021

Versoepelingen van de Corona-maatregelen, goed nieuws! Hoe soepel bent u zelf eigenlijk? Is het weer eens tijd voor een behandeling?

05 februari 2021

Goed nieuws! De BATC-therapeuten hebben toestemming om te mogen blijven behandelen.